Illuminae

Autor: Amie Kaufman a Jay Kristoff
V originále:  Illuminae (vydáno v roce 2015)
Žánr: Sci-fi 
Vydáno:  Cooboo v roce 2016
Počet stran: 608
Série: Akta Illuminae
Anotace: Je rok 2575 a dvě soupeřící megakorporace bojují o moc a s ní o vzdálenou planetu, sotva víc než ledem pokrytým kus skály na konci vesmíru. Jen škoda že nikdo nevaroval lidi, kteří na ní žijí. A Kady a Ezra, kteří spolu skoro nemluví, najednou zjistí, že se musejí v husté palbě nějak dostat k evakuačním lodím, a i když to dokážou, nepřátelská flotila je bude pronásledovat.
Ale tím jejich obtíže nekončí. Smrtící virus se utrhl ze řetězu a děsivě zmutoval. Umělá inteligence flotily, která by je měla chránit, se navíc patrně stane jejich nepřítelem. A nikdo z velení jim nepoví, co se děje. Kady se pokusí nabourat do spletí dat, aby odhalila pravdu, a je čím dál tím jasnější, že jí s tím pomůže jeden jediný člověk! její bývalý kluk, se kterým se už nikdy nechtěla ani vidět.
Hodnocení: Tahle knížka pro mě byla chvilkami těžká. Měla své úžasné chvilky, ale sem tam se tam zapletli nudnější části, ve kterých se hodně vysvětlovalo. Knížka není psána tak, jak jsme zvyklí. Je psána formou dokumentů, hovorů z vysílaček, e-mailu a různých záznamů. Je to sice nová věc, ale to knížce nic neubírá, právě naopak. Přidává knize obrovskou originalitu. Další věcí, kterou na knize obdivuji, že je psaná dvěma autory. Což je neskutečný! Je úžasné, jak se na všem dokázali shodnout. Jedna (vlastně více) věc se téhle knize fakt nedá popřít; je úžasně vtipná, hodněkrát jsem se u ní řehtala nahlas. A když jste začali číst, málokdy jste mohli přestat.
 Jediné mínusy byly ty (jak jsem již na začátku zmiňovala) nudnější scény. Byla tam totiž spousta chemie a fyziky- spoustu slov kterým jsem ne tak úplně rozuměla. Pak jsem se trošku ztrácela v postavách, bylo jich tam docela dost! :D Ale na to si postupem času zvyknete, přece jen, kniha má 600 stránek!! Dvojce Ezra a Kady byla úžasná! FAKT TUHLE DVOJKU ŽERU!
Ještě bych chtěla zmínit zpracování. Je vážně nádheré! Strašně se povedla! Nemusíte se bát tloušťky a počtu stran. Je sice dlouhá, ale na nějakých stránkách máte jen pár slovíček, čtení uteče jako voda :).

Ty si zasloužíš složit k nohám všechny hvězdy v galaxii a tisíc diamantů do vlasů. Zasloužíš někoho, kdo by s tebou běžel tak daleko a tak rychle, jak ty chceš. A držel tě za ruku, ne zdržoval. 
4/5☆

Komentáře

  1. Tahle knížka je velice hezká jak vzhledově tak stoprocentně i uvnitř. Ještě abych si jí přečetla, tak snad někdy.

    https://knihynejsouzlo.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Okomentovat